Knekkebrød – LavFodMap
Siden jeg ikke lenger spiser brød, eller prøver hvertfall å holde meg unna 😉 går det i mye knekkebrød. Kjenner jeg savner bakst veldig, og har vært et stort savn etter jeg startet med FodMap dietten. Noen tåler speltmel, men jeg har valgt å være forsiktig med denne typen også, så holder meg til kun små mengder som i pannekakerøre.
Dette trenger du:
1 dl sammalt speltmel
2 dl havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
4 – 5 dl vann
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen ingrediensene og la røren svelle i 10 minutter. Ta fram to stekebrett som du kler med bakepapir. Del deigen i to og smør den jevnt utover med en slikkepott. Dette tar litt tid, sett på god musikk og kos deg. Sett begge brettene inn i forvarmet ovn. Etter omtrent 10 minutter tar du ut brettene og skjærer opp knekkebrødruter med et pizzahjul. Sett knekkebrødene inn i ovnen igjen og la dem steke i omtrent 60 minutter til. Pass på underveis, og bytt plass på brettene slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.
Oppskriften er hentet fra: http://lyngstadernaering.no/2015/03/18/hjemmelagede-knekkebrod-lavfodmap/