
Fransk galette
Snadder på en hverdag!
Fyllet bestemmer du helt selv, men hos meg ble oppskriften følgende:
Pesto (Barilla med parmesan)
Ferdig pizzabunn eller paibunn
Kremost naturell
Tomat
Sopp
Spinat
Chorizo
Hakket timian/tørket timian
Chevre eller fetaost
Pinjekjerner
Litt mye fyll kanskje Veldig god på smak derimot!
Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Rull ut pai- eller pizzadeigen på et bakepapirkledd stekebrett. Del den i to for to porsjoner.
Smør kremost og pesto utover bunnen i et jevnt lag. La et par cm langs kanten være fritt for fyll.
Kutt tomatene, chorizo og sopp i skiver og legg dem over. Smuldre chevre eller fetaost og fordel over tomatskivene.
Topp med pinjekjerner og hakket timian (og evt oregano). Brett kanten av deigen over fyllet.
Stek i ca. 15-20 minutt er – til bunnen og osten har fått farge.
Server med grønn salat til, og evt rømme
Ved besøk eller tapas kan man jo evt lage mange små porsjoner med forskjellig fyll
Håper det smaker
HanaKlem
[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]