Fransk galette
Snadder på en hverdag!
Fyllet bestemmer du helt selv, men hos meg ble oppskriften følgende:
Pesto (Barilla med parmesan)
Ferdig pizzabunn eller paibunn
Kremost naturell
Tomat
Sopp
Spinat
Chorizo
Hakket timian/tørket timian
Chevre eller fetaost
Pinjekjerner
Litt mye fyll kanskje 🙂 Veldig god på smak derimot!
Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Rull ut pai- eller pizzadeigen på et bakepapirkledd stekebrett. Del den i to for to porsjoner.
Smør kremost og pesto utover bunnen i et jevnt lag. La et par cm langs kanten være fritt for fyll.
Kutt tomatene, chorizo og sopp i skiver og legg dem over. Smuldre chevre eller fetaost og fordel over tomatskivene.
Topp med pinjekjerner og hakket timian (og evt oregano). Brett kanten av deigen over fyllet.
Stek i ca. 15-20 minutt er – til bunnen og osten har fått farge.
Server med grønn salat til, og evt rømme 🙂
Ved besøk eller tapas kan man jo evt lage mange små porsjoner med forskjellig fyll 🙂
Håper det smaker 🙂
HanaKlem
[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]