Fransk galette

Snadder på en hverdag!

Galette Red

Fyllet bestemmer du helt selv, men hos meg ble oppskriften følgende:

Pesto (Barilla med parmesan)

Ferdig pizzabunn eller paibunn

Kremost naturell

Tomat

Sopp

Spinat

Chorizo

Hakket timian/tørket timian

Chevre eller fetaost

Pinjekjerner

Litt mye fyll kanskje 🙂 Veldig god på smak derimot!

Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Rull ut pai- eller pizzadeigen på et bakepapirkledd stekebrett. Del den i to for to porsjoner.

Smør kremost og pesto utover bunnen i et jevnt lag. La et par cm langs kanten være fritt for fyll.

Kutt tomatene, chorizo og sopp i skiver og legg dem over. Smuldre chevre eller fetaost og fordel over tomatskivene.

Topp med pinjekjerner og hakket timian (og evt oregano). Brett kanten av deigen over fyllet.

GaletteToRed

Stek i ca. 15-20 minutt er – til bunnen og osten har fått farge.

Server med grønn salat til, og evt rømme 🙂

Ved besøk eller tapas kan man jo evt lage mange små porsjoner med forskjellig fyll 🙂

GaletteStektRed

Håper det smaker 🙂

HanaKlem

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 9. august 2017


Previous Post

Next Post