Grønn oppskrift – Spinatrundstykker
En grønn oppskrift midt i uka 🙂
Tiden flyr fra meg om dagen….. Mange kunder, mye maling og vi rigger opp til butikk på Strandtorget. I dag hadde jeg litt tid til å bake og da ble det spinatrundstykker. Jeg elsker jo spinat og spinatpannekaker (noe jeg laget før i uka), så da ble det igjen litt ferske spinatrester.
Genialt å bruke det i boller for å snike med litt ekstra vitaminer.
Her kommer oppskriften:
5dl luket vann
50g gjær / en pose tørrgjær
3ss sesamfrø
2ss linfrø
2 store never spinat fersk
1ts salt
5dl hvetemel
5dl fullkornshvetemel eller annen type du foretrekker
1: BLEND spinat, sesamfrø og linfrø med stavmikser
2: Løs opp gjæren i 5dl lunket vann og tilsett salt også rør i spinatvæsken
3: Ha så melet i den våre blandingen, litt og litt om gangen
4: La heve under håndkle en time
5: Del deigen i ca 16 ulike deler og lag boller
6: Etterhev i 30 min
7: Stek på midterste rille i ca 12-15min på 200grader
NYT 🙂
Klem fra Hana
[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]