En uimotståelig bakst med sjokoladefyll
Dette må jo være en av de beste bakstene jeg har smakt kanskje!! Fant den da jeg surfa på nett en dag! Mener det var gjennom VG sine sider 🙂
Hvertfall hadde jeg aldri smakt den før, så var jo et prøveprosjekt. Nærmet seg helg, den såg veldig fristende ut og magen skreik litt etter bakst! Jeg elsker bakst av alt annet søtt!! Etter flere forespørsler etter oppskrift måtte jeg jo dele den med dere!!
Den er nokså enkel så bare å kaste seg ut i det!
Det du trenger til deigen er:
- 400g hvetemel
- 50g sukker
- halv pakke tørrgjær
- 50g smør
- 200ml melk
- 1 egg
Det du trenger til sjokolade fyllet er:
- 100g smør
- 150g kokesjokolade
- 50g melis
- 30g kakao
Sett ovnen på 180 grader.
Rør hvetemel, sukker og tørrgjær sammen i en bolle. Smelt smøret og ha opp i melka slik at du har en lunken blanding. Ha egget oppi og rør sammen.
Rør det våte i det tørre. Hell deigen ut på en melet benk og elt til den er smidig. Legg den i en ren bolle, dekk den til og sett den til heving, ca en time.
Lag sjokoladefyllet mens deigen hever. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha det opp i det varme smøret. Rør inn melis og kakao. La det sjokoladefyllet avkjøle på benken.
Rull deigen ut til en firkant. Smør sjokoladefyllet jevnt utover deigen og rull den så opp til en pølse. Skjær pølsen i to på langs og tvinn de to stykkene sammen. Legg den opp i brødformen.
Strø evt på litt hakka nøtter på toppen. Jeg brukte pistasjonøtter 🙂
Så sykt saftig samme dag men nesten like god på dag tre, nedenfor ble den såklart med på søndagens fjelltur:
Bare å forberede helga 😉
Klem!
[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]