Grove og proteinrike matmuffins!
Frokost, lunsj eller turmat?
Matmuffins kan du fint spise hver dag 🙂 Det er bare å proppe de med næringsrike ingredienser. Fyllet kan du såklart variere med, alt ettersom hva du har i kjøleskapet.
Grove meltyper og fyll med gode proteiner gir bedre metthetsfølelse og sammensetting av måltidet.
Denne gangen hadde jeg som fyll: soltørket tomat, kyllingskinke røkt (prior pålegg), spinat, paprika og hvitost.
Ellers lyder ingrediensene sånn:
2dl havremel
2dl fullkornsmel
2ts bakepulver
1/2 ts salt
2ts oregano/pizzakrydder
2egg
200g cottage cheese mager (evt matyoghurt, creme fraiche)
2dl melk
30g smeltet smør
100g (eller litt på feelingen) revet ost
Sett stekeovnen på 200. Bland det tørre i en bolle og det våte i en bolle, miks det hele sammen. Vend i fyll og mesteparten av osten, men spar noe til på toppen (både av fyllet og osten).
Stekes midt i ovnen i 20-30min. Holder seg fint i kjøleksap 2-3 dager, evt fryses.
Deretter foto i vinduskarmen, hehe 😉 Den er forresten malt med slitesterke, supermatte Licetto-malingen!
Et tips er å bruke litt sånne stive og høye former. De fåes bla kjøpt både hos Kremmerhuset og Home&Cottage 🙂
[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]