Grønn oppskrift – Spinatrundstykker

En grønn oppskrift midt i uka 🙂

Tiden flyr fra meg om dagen….. Mange kunder, mye maling og vi rigger opp til butikk på Strandtorget. I dag hadde jeg litt tid til å bake og da ble det spinatrundstykker. Jeg elsker jo spinat og spinatpannekaker (noe jeg laget før i uka), så da ble det igjen litt ferske spinatrester.

Genialt å bruke det i boller for å snike med litt ekstra vitaminer.

Spinatbollered

Her kommer oppskriften:

5dl luket vann

50g gjær / en pose tørrgjær

3ss sesamfrø

2ss linfrø

2 store never spinat fersk

1ts salt

5dl hvetemel

5dl fullkornshvetemel eller annen type du foretrekker

1: BLEND spinat, sesamfrø og linfrø med stavmikser

2: Løs opp gjæren i 5dl lunket vann og tilsett salt også rør i spinatvæsken

3: Ha så melet i den våre blandingen,  litt og litt om gangen

4: La heve under håndkle en time

5: Del deigen i ca 16 ulike deler og lag boller

6: Etterhev i 30 min

7: Stek på midterste rille i ca 12-15min på 200grader

Spinatbolle2red

NYT 🙂

Klem fra Hana

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

Hana Alendar • 7. mars 2018


Previous Post

Next Post